Europark Maribor / Dogodki / Aktualni / 12. Europarkov kolesarski maraton

12. Europarkov kolesarski maraton

Pravijo, da je za zdravo telo treba na kolo. S tem se strinjamo tudi v mariborskem Europarku, kjer letos ponovno pripravljamo tradicionalni kolesarski maraton.

Pred Europarkom se bomo zbrali v soboto, 27. maja, od 9. ure dalje. Športno-zabavni dogodek za vse generacije bo tokrat 12. po vrsti, udeležence pa bo popeljal preko pisane štajerske pokrajine. Vsi udeleženci se bodo potegovali tudi za privlačne nagrade, med katerimi je glavna kar kolo Pony.

 

Tri različno zahtevne trase

Vsak si lahko izbere kolesarsko preizkušnjo po svoji meri: družinska trasa bo dolga 12 km, ravninska se razteza na 41 km, razgibana na 68 km. Pred začetkom večjih izzivov pa vse ljubitelje kolesarjenja vabijo na nezahteven »maraton« za vse generacije. Organizirano bo vodenje in vsa potrebna tehnična pomoč. Za vsakogar se bo našla trasa, ki jo boste enostavno premagali in na cilju uživali v zabavnem programu.

V Hervisu pa bodo poskrbeli za predstavitev koles in za popust na nakup koles.

Opise poti najdete tukaj.

 

Dobrodelno: kolesarimo zase in za druge

Kot vsako leto bo dogodek največjega nakupovalne destinacije severovzhodne Slovenije tudi tokrat obarvan dobrodelno. Zbrana sredstva prijavnin bomo podarili društvu UP-ornik.

 

Prijave so na voljo do 25. maja 2023

Prijave so odprte do četrtka, 25. maja 2023. Izpolnjeno prijavnico je treba oddati pri info točki Europarka.

Prijavnico najdete tukaj.

Se vidimo!