Europark Maribor / Europarkova ekološka tržnica
game banner

Europarkova ekološka tržnica

Spoznajte prave okuse narave z ekološko pridelanimi izdelki slovenskih ponudnikov.
Obiščite Europarkovo ekološko tržnico, ki jo organiziramo v pritličju nakupovalnega središča vsako sredo od 14. do 19. ure.

Ponudba je bogata in raznolika, da zadosti tudi najbolj zahtevnim kupcem. Tistim, ki vam ni vseeno, kaj jeste in cenite kakovost biološko pridelanih sestavin. Na stojnicah najdete domače naravne proizvode, kakovostna olja, sezonsko sadje, od sveže in vložene zelenjave do mesnih in pekovskih izdelkov. Prijazni kmetovalci in prodajalci so vam na voljo tudi za nasvete in dodatna vprašanja v zvezi z ekološkim kmetijstvom in zdravo prehrano.

Obraz Europarkove ekološke tržnice

Metka Ternjak Gomboc že desetletje predava, organizira in vodi delavnice na temo zdravega življenja (zdrava prehrana in kuharske delavnice, izdelava naravne kozmetike in naravi prijazno vrtnarjenje) za odrasle in otroke. Želi spodbuditi ljudi, da so bolj samooskrbni, naredijo nekaj za svoje zdravje, boljše počutje, tudi bolj polno denarnico ter da so bolj pozitivni in spoštljivi do vsega kar nas obdaja .

Skupaj s hčerko Tino je bila 5 sezon voditeljica priljubljene oddaje Vrtičkanje in soavtorica knjige.

Že skoraj štiri desetletja je strastna vrtnarka. Po poklicu je kemik, številne izkušnje pa je nabirala skozi izobraževanja, delavnice ter na svoji poslovni poti. Samooskrba, lokalna in sezonska hrana, stare sorte, kakovostno ekološko sadje in zelenjava, zelišča in dišavnice so drobni koraki k zdravi prehrani. Vse to pa je velik korak k zdravju, ki ji pomeni eno največjih vrednot in privilegijev.

Sicer pa je zelo delovna in težko pri miru.Rada potuje in spoznava nova okolja in ljudi, rada bere, kuha, se ukvarja z različnimi ročnimi spretnostmi, obožuje morje, ribolov in je nadvse zadovoljna v druženju s svojo družino in prijatelji.

Ponudniki

ARONIJA
MARIJA PIVKO
izdelki iz aronije
HIŠKA ZELIŠČ
EVA ORKAR ŠENEKAR
kozmetični izdelki (deodoranti, balzami za ustnice...)
EKOLOŠKA KMETIJA
MARJAN PODGRAJŠEK
naravni sokovi, moka, suho sadje...
EKOLOŠKA KMETIJA BEZJAK
MARIJA BEZJAK
sveža zelenjava
EKOLOŠKA KMETIJA NAJVIRT
MARJETA POLANEC NAJVIRT
sveža zelenjava, sadje
EKOLOŠKA KMETIJA JOŽEFA POLENŠAK
JOŽE POLENŠAK
sveža zelenjava, sadje
EKOLOŠKO TURISTIČNA KMETIJA VRBNJAK
ANTON VRBNJAK
domači mesni izdelki (salame, klobase, zaseka, ocvirki, svinjska mast, olje...)
EKOLOŠKA KMETIJA JURIČ
BARBARA JURIČ
jajca, pekovski izdelki, testenine, poljščine (koruza, krompir)
EKOLOŠKA KMETIJA PETIDA
PETRA PERŠAK VORŠIČ
celi in oluščeni lešniki ter praženi in karamelizirani lešniki

Recepti

Privoščite si nekaj slastnega, okusnega in iz pristno dobrih sestavin! Na Europarkovi ekološki tržnici poiščite kakovostne sestavine in poskusite izjemne recepte iz naše zbirke.

Zdrava, kakovostna hrana je še kako okusna, če jo le znamo na pravi način pripraviti. Ko zmanjka idej ali preprosto iščete navdih, kaj pripraviti družini za kosilo, pobrskajte po naših receptih. Po sveže, domače sestavine se odpravite na Europarkovo ekološko tržnico, nato pa pričarajte čudovite obroke, ob katerih si bodo tudi najbolj izbirčni oblizali prste.

Ne pozabite, najboljše so vedno domače, sezonske jedi, še boljše pa so takrat, ko so pripravljene z ljubeznijo in srcem.

Poišči nas

Obrazec za pohvale
in pritožbe