Europark Maribor / Utrinki / Zvesti navijači v Europarku sprejeli kapetana vijoličastih

Zvesti navijači v Europarku sprejeli kapetana vijoličastih

V ponedeljek, 23. maja 2022,  je bilo v mariborskem Europarku bučno in veselo. Navijači nogometnega kluba Maribor, ki je v nedeljo, 22. maja 2022, že šestnajstič osvojil naslov državnega prvaka, so v nakupovalni destinaciji sprejeli Marcosa Tavaresa, ki se je od nogometnih zelenic poslovil v slogu. Obiskovalci so se na dogodku Meet&Greet podružili z nogometno legendo, proslavili osvojitev lovorike in simpatičnemu kapetanu vijoličastih čestitali za uspehov polno športno kariero.

Nepozabno druženje z legendarnim napadalcem

V čast priljubljenemu nogometašu smo v Europarku v ponedeljek popoldne priredili poseben dogodek Meet&Greet z Marcosom Tavaresom, ki je pritegnil veliko število navijačev Maribora in ljubiteljev nogometa nasploh. Marcos je s širokim nasmehom podpisoval izvode knjige Legenda, v kateri je opisana njegova življenjska pot od mesta Porto Alegre v Brazilji do prihoda v Maribor. Del sredstev od prodanih knjig bo namenjen humanitarnemu društvu UP-ornik za pomoč ljudem, ki so se znašli v stiski. Marcos, ki ga poznamo tudi pod vzdevkom Tava, se je zahvalil svojim zvestim navijačem in si vzel čas za vse, ki so se želeli z njim podružiti in z njim izmenjati par besed. Še posebej so se ga razveselili otroci in družine, ki so ga dolga leta spremljali in ga bodo na nogometnih igriščih zagotovo pogrešali. Udeleženci dogodka so se potegovali za privlačne nagrade, kot so podpisane spominske majice in izvodi knjige, tri družine pa so dobile možnost, da Tavaresa še pobližje spoznajo. Nepozabni dogodek bo oboževalcem nogometnega čarovnika še dolgo ostal v lepem spominu.

Fotografska razstava utrinkov bogate športne kariere

Vsi, ki želite podoživeti vrhunce Marcosove kariere v zadnjih 14 letih, si lahko ogledate razstavo 21 fotografij, ki so jo ob koncu njegove sijajne športne poti pripravili sodelavci spletnega medija Mariborinfo. Iz arhiva so namreč izbrskali foto utrinke, ki jih je v objektiv ujel fotograf Jure Banfi. Razstavo je z zanimivimi dejstvi dopolnil novinar portala Mariborinfo Peter Dominko. Marcos Tavares je po druženju z navijači dejal, da se po vseh teh letih v štajerski prestolnici počuti pol Brazilca in pol Štajerca ter dodal, da bo najbolj pogrešal prav zabijanje golov.

Čustven zaključek kariere kapetana vijoličastih

Marcos Tavares je svojo zadnjo tekmo v dresu NK Maribor odigral 14. maja na obračunu Maribora in Aluminija. Polne tribune Ljudskega vrta so poskrbele za čustveno slovo Brazilca, ki je bil Mariboru zvest vse od leta 2008, v 14-letni karieri pa je podrl številne klubske in ligaške rekorde. V zgodovino NK Maribora se bo zapisal z 211 zadetki in 591 nastopi. Legendarnemu napadalcu se je na zadnji tekmi uresničila posebna želja – na njej je zaigral z najstarejšim sinom Marcosom mlajšim. V klubu so pred tekmo pripravili posebno slovesnost in razkrili, da bodo upokojili majico s številko devet, zahodni del tribune Ljudskega vrta pa bo od zdaj naprej nosil Tavaresovo ime.