Europark Maribor / Ekološka kmetija Bezjak
Game Banner

Ekološka kmetija Bezjak

Na kmetiji Bezjak iz Voličine več marljivih rok skrbno prideluje in pripravlja svežo zelenjavo za prodajo na tržnicah in trgih. V letu 2011 se je kmetija odločila za velik korak pri pridelavi in razvoju kmetijske dejavnosti na kmetiji, saj je s pridelavo zelenjave začela na novo, ob tem pa se je s kmetijo vključila v sistem kontrole ekoloških kmetij. Najbolj uživajo v tem, da vidijo zadovoljne kupce, ki se redno vračajo, in da vedo, da s svojim delom naredijo nekaj dobrega tako za okolje kot tudi zase.

MARIJA BEZJAK

Ponudba

Sveža sezonska zelenjava: slovenski česen, čebula, por, krhkolistna in mehkolistna solata, radič, endivija, blitva, rukula, redkvica, črna redkev, koleraba, korenček, rani krompir, pozni krompir, paradižnik, paprika, jajčevci.

Priporočamo

Zelenjava je bogat vir vitaminov, mineralov in antioksidantov, sočasno pa vsebuje zelo malo sladkorja. Vsebuje precejšnjo mero vlaknin, ki so nujno potrebne za zdravo črevo in redno prebavo. Priporočamo vam sezonsko zelenjavo z veliko vsebnostjo vlaknin, kot so fižol, stročji fižol in grah.

Recepti

Bučkina juha

SESTAVINE
  • 500 g muškatne buče
  • 88 g velit purus
  • 88 g ligula mollis
  • 88 g velit purus
  • 88 g ligula mollis

 

PRIPRAVA

Curabitur in velit purus. Vivamus id justo ut ligula mollis fermentum nec eu felis. Donec malesuada nec libero et ornare. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus. Donec euismod dui eget lorem tempus, eget sollicitudin est fringilla. Donec placerat neque nibh, ac molestie est bibendum vitae. Sed a ex iaculis, varius velit eget, finibus purus. Proin quis justo vel sapien finibus dignissim eu nec justo.

 

Dober tek

Poišči nas

Obrazec za pohvale
in pritožbe