Europark Maribor / Novice / V Europarku smo postavili nove trajnostne klopi

V Europarku smo postavili nove trajnostne klopi

V mariborskem Europarku smo v teh dneh postavili nove trajnostne klopi za obiskovalce, pri izdelavi katerih smo uporabili spodnji del obstoječih klopi, ki smo jih dolga leta uporabljali v nakupovalni destinaciji. Uspešna izvedba projekta je odličen prikaz, kako lahko pri prenovah varčujemo z viri in obrabljenemu pohištvu vdahnemo novo podobo. V  Europarku smo se poleg obiskovalcev trajnostne pridobitve zelo razveselili tudi zaposleni, ki se bomo še naprej prizadevali za okolju prijazen razvoj in iskali možnosti delovanja v smeri krožnega gospodarstva.

Oaza miru v vrvežu nakupovalne destinacije

Nove klopi v nakupovalni destinaciji ob Dravi so narejene iz lesa v naravni in črni barvi, na nekaterih delih so jih dopolnili z zelenimi rastlinami. Arhitekt in oblikovalec Martin Oberascher navdiha ni iskal zgolj v slikoviti gričevnati pokrajini, ki obkroža Maribor, temveč tudi v dinamičnosti in svetovljanstvu Europarka. Razložil je, da si je prvotno kot nalogo zastavil zasnovati preprosto sedežno pohištvo za obiskovalce, v katerega je želel vključiti tudi že obstoječe klopi. Rezultat so umetniško oblikovane ročno izdelane klopi najvišje kakovosti. »Ob stalnem pretoku obiskovalcev se vedno izkažejo kot odlična tema za začetek pogovora. Vsak, ki posluje, mora komunicirati, in tam, kjer poteka komunikacija, raste strpnost,« je še dodal arhitekt. Popolna izdelava je plod znanja in veščin slovenskih mizarjev.

V nakupovalni destinaciji se zavedamo, da je prostor za počitek zelo pomemben za obiskovalce. »Prepričani smo, da bodo trajnostne in ergonomsko oblikovane klopi postale priljubljen kotiček za premor med nakupi in klepet z najbližjimi. Še posebej nas veseli, da smo jih oblikovali z mislijo na okolje in uporabo že obstoječih materialov,« je ob postavitvi klopi povedala center managerka Simona Mandl.