Europark Maribor / Utrinki / V Europarku smo gostili prav poseben čarovniški spektakel  

V Europarku smo gostili prav poseben čarovniški spektakel  

20.1.2024 so se obiskovalci mariborskega Europarka zavili v tančico čarobnosti. Europarkov dan čarovnije je na nakupovalne ulice namreč privabil številne vrhunske čarodeje iz Slovenije in tujine, ki so s svojimi drznimi triki in dih jemajočimi predstavami očarali obiskovalce.

 

Vzdušje je bilo magično

Na Europarkovem dnevu čarovnije so nastopili številni znani čarodeji. Od avstrijskega iluzionista Svena Alexiussa z ekipo Magic Experience in kitajskega rokohitreca Zippa, do slovenskih čarodejev Magic Avgustina z ognjem, legende slovenske moderne magije Magic Wladimirja ter Sama Sebastiana, ki je obiskovalce navdušil z miselnimi triki. Ljubitelji čarobne umetnosti niso predstav čarodejev le opazovali, imeli so tudi priložnost, da si čarovniške trike, sete in pripomočke ogledajo na Magičnem sejmu. Svoje znanje pa so obiskovalci lahko preizkusili na Magični ustvarjalnici s Samom Sebastianom, na kateri so se naučili enostavnih in osupljivih trikov.

 

V Europarku je bila na ogled tudi razstava o čarobni umetnosti v Mariboru, na kateri so se obiskovalci sprehodili skozi čas magičnih predstav v preteklosti – od svetovno znanega hipnotizerja Lea Škerbinca – SVENGALIJA, do magičnega kongresa MaGibor, ki je v Narodnem domu med leti 1993 in 2018 gostil najboljše čarobne umetnike na svetu.