Skip to main content
Europark Maribor / Ekološka tržnica

Njoki iz rdeče pese

europark-recept-marija-bezjak-01

EKOLOŠKA KMETIJA

BEZJAK MARIJA

  • sveža zelenjava

SESTAVINE

  • 3 glave napol kuhane rdeče pese
  • 3 kuhani krompirji
  • 1 jogurt
  • 1 lonček moke
  • 2 jajci
  • rožmarin
  • sol

POSTOPEK

Skuhamo krompir in rdečo peso. Oboje olupimo in naribamo. Lahko tudi zmeljemo. V ohlajeno maso dodamo preostale sestavine in dobro zmešamo. Oblikujemo njoke, ki jih skuhamo v slani vodi. Kuhamo jih v malo vode na rahlem ognju, dokler ne priplavajo na površje. Skuhane njoke prelijemo s smetano, parmezanom in/ali gobovo omako ter jih postrežemo.

Dober tek.

europark-recept-njoki-iz-rdece-pese-01
Facebook Europark