Europark Maribor / Pogovor s center managerko Simono Mandl

EUROPARKOVIH BLEŠČEČIH 22
Pogovor s center managerko Simono Mandl

Europark Maribor že 22 let skrbi za široko ponudbo, pri čemer sledi najnovejšim svetovnim smernicam, nakupovalno izkušnjo pa dodatno bogati s pestrim programom za obiskovalce vseh starosti. Ob koncu avgusta je v največjem nakupovalni destinaciji severovzhodne Slovenije še posebej živahno, saj v teh dneh praznujejo obletnico otvoritve. Letos bo rojstnodnevno dogajanje potekalo od 22. avgusta do 3. septembra. Obiskovalci bodo deležni posebnih ugodnosti in zabavnega programa. Ob tej priložnosti smo se pogovarjali s Simono Mandl, ki je pred 12 leti stopila na položaj center managerke in od takrat skrbi za napredek in razvoj Europarka.

Iskrene čestitke ob Europarkovem 22. rojstnem dnevu. Kako gledate na razvoj in delovanje mariborskega nakupovalne destinacije?

Zelo sem ponosna na vse, kar smo s sodelavci dosegli. V vseh teh letih letu smo si z ožjo ekipo kakor tudi shop partnerji in njihovimi zaposlenimi prizadevali, da bi zvesto sledili potrebam in željam obiskovalcev ter stalno nadgrajevali nivo nakupovalne izkušnje. Želimo si, da bi bili obiskovalcem vseskozi na voljo najbolj aktualni modni trendi svetovno priznanih znamk in pestro spremljevalno dogajanje. Vesela in ponosna sem tudi, da smo se s skupnimi močmi in veliko truda vseh zaposlenih uspešno spopadli z izzivi, ki jih je prinesla epidemija koronavirusa.

V Europarku skrbite za neprestano dopolnjevanje ponudbe in napredek. Kaj vse še načrtujete?

Poslanstvo Europarka je, da ustrežemo željam in potrebam obiskovalcev. Pozorni moramo biti na njihove predloge in temu primerno prilagajati ponudbo. Ob koncu lanskega leta smo tako odprli prenovljeno trgovino Hervis, ki zdaj celostno sledi novim smernicam. V ponudbo stalnih dogodkov smo vključili Vrtnarski sejem, ki smo ga letos spomladi organizirali prvič. Začetek poletja je zaznamovala nova oblika in grafična podoba priljubljenega darilnega bona Desetak, ki predstavlja odlično darilo za vse okuse. Zelo se veselimo tudi skorajšnjega odprtja novih dveh trgovin Hugo in Boss. Hugo s sproščenimi mladostnimi modnimi kosi in znamka Boss, ki prinaša brezčasne, elegantne kroje. Širše od gravitacijskega območja nakupovalne destinacije, Europark bosta to edini »monobrand« trgovini te znamke, zato verjamemo, da se ju bodo obiskovalci zelo razveselili. Če ostanemo pri modnih trendih, se nam že čez mesec dni obeta jesensko-zimska modna revija in še mnogi drugi zanimivi dogodki. Prav kmalu v Europark prihaja tudi trgovina Slowatch z ročnimi urami in nakitom priznanih blagovnih znamk.

Delovanje mariborskega Europarka je tesno povezano tudi z družbeno odgovornimi projekti in sodelovanjem pri lokalnih pobudah. Kakšna je vloga nakupovalne destinacije na tem področju?

Za Europark je vpetost v lokalno okolje izjemnega pomena, saj brez ljudi, ki tukaj živijo, Europark ne bi bil tak, kakršen je danes. Z veseljem sodelujemo z lokalno skupnostjo in podpiramo navdihujoče zgodbe. Letos smo tako na srečanju z nogometašem Marcosom Tavaresom s prodajo knjig zbirali sredstva za humanitarno društvo UP-ornik, ki omogoča dostojno preživetje ljudem, ki so se znašli v stiski. Med drugim smo na Unicefovo pobudo naše prostore namenili stojnicam za zbiranje sredstev za pomoč ukrajinskim otrokom in družinam v stiski. Zelo radi podpiramo športne, kulturne in izobraževalne dogodke ter tako krepimo sodelovanje in povezanost skupnosti, saj verjamemo, da smo skupaj močnejši.

Na prvi septembrski konec tedna se nam obeta vrhunec praznovanja Europarkovega 22. rojstnega dneva. Kaj vse ste za obiskovalce pripravili tokrat?

Obiskovalce čakajo številne ugodnosti, zabavne nagradne igre in nepozabna doživetja. Na petih točkah nakupovalne destinacije smo letos postavili ogledala, ki pričarajo osupljive in zabavne iluzije. Obiskovalci se s skeniranjem QR kode na teh točkah že lahko potegujejo za darilne bone Desetak v skupni vrednosti 2.200 €. Tudi trgovine in gostinski lokali so pripravili rojstnodnevne popuste. V petek, 2. septembra popoldne, bosta koncertni konec tedna otvorila simpatična fanta iz dueta BQL s skupino BUDALE, v soboto, 3. septembra dopoldne, pa nas bo z izjemnim glasom razvajal priljubljeni Žan Serčič z bandom. Sobotno popoldne bo namenjeno najmlajšim, ki bodo zapeli z Romano Krajnčan in si ogledali otroško predstavo.

Kaj vas vodi in motivira pri vsakdanjem delu ter v zasebnem življenju?

Moje vodilo je, da sem iskrena do sebe in drugih ter da pričakujem toliko, kot tudi sama prispevam. Hvaležna sem, da imam ob sebi sodelavce, na katere se lahko zanesem in s katerimi se skupaj prebijamo skozi vsakodnevne izzive. Da ostanem motivirana in osredotočena, si moram vzeti čas zase, za klepet z najdražjimi in sprehod v naravi. Za dobro opravljeno delo sta počitek in umirjanje ravno tako pomembna.