Europark Maribor / Dogodki / Aktualni / 13. Europarkov kolesarski maraton

13. Europarkov kolesarski maraton

Pravijo, da je za zdravo telo treba na kolo. S tem se strinjamo tudi v mariborskem Europarku, kjer letos ponovno pripravljamo tradicionalni kolesarski maraton.

Pred Europarkom se bomo zbrali v soboto, 25. maja, od 9. ure dalje. Športno-zabavni dogodek za vse generacije bo tokrat 13. po vrsti, udeležence pa bo popeljal preko pisane štajerske pokrajine. Vsi udeleženci se bodo potegovali tudi za privlačne nagrade, med katerimi je glavna kar gorsko kolo. Pravila nagradne igre so objavljena tukaj.

 

Tri različno zahtevne trase

Vsak si lahko izbere kolesarsko preizkušnjo po svoji meri: družinska trasa bo dolga 12 km, ravninska se razteza na 41 km, razgibana na 68 km. Pred začetkom večjih izzivov pa vse ljubitelje kolesarjenja vabijo na nezahteven »maraton« za vse generacije. Organizirano bo vodenje in vsa potrebna tehnična pomoč. Za vsakogar se bo našla trasa, ki jo boste enostavno premagali in na cilju uživali v zabavnem programu.

V Hervisu pa bodo poskrbeli za predstavitev koles in za popust na nakup koles.

Opisi poti:

DRUŽINSKA POT

MARIBORSKA REKREATIVNA POT

REKREATIVNI MARATON

 

Dobrodelno: kolesarimo zase in za druge

Kot vsako leto bo dogodek največjega nakupovalne destinacije severovzhodne Slovenije tudi tokrat obarvan dobrodelno. Zbrana sredstva prijavnin bomo podarili društvu UP-ornik.

 

Prijave so na voljo do 23. maja 2024

Prijave so odprte do četrtka, 23. maja 2024. Izpolnjeno prijavnico je treba oddati pri info točki Europarka.

Prijavnico najdete tukaj.

Se vidimo!