Europark Maribor / Dogodki / Aktualni / Vokalni band Acoustricks v Europarku

Vokalni band Acoustricks v Europarku

Prijazno vabljeni v sredo, 13. 2. 2019, s pričetkom ob 18. uri na osrednji prireditveni prostor, kjer bo nastopil Vokalni band Acoustricks  tokrat s povsem prenovljenim programom in razširjeno zasedbo.

Vokalni band Acoustricks sestavlja 6 članov, ki jih druži neustavljiva želja po ustvarjanju in izvajanju glasbe. Zasedba (takrat še 5-članska) je delovala od pomladi leta 2017, ko so začeli kot glasbeni projekt Kulturnega društva Groove Enough. Sodelovanje je kmalu preraslo okvire glasbenega projekta, zato sodelovanje nadaljujejo v sklopu vokalnega banda Acoustricks.

A cappella (“brez instrumentalne spremljave”) predstavlja njihov osrednji način izvajanja glasbe. Petje nadgrajujejo z vokalnim oponašanjem instrumentov (predvsem bobnov in basa, pa tudi električne kitare, itd. – zato vokalni band). Njihov glavni cilj je širiti ljubezen do vokalne glasbe in delovati s ciljem, da to moderno obliko glasbe približajo širši javnosti.
Izvajajo priredbe največjih hitov tega in prejšnjega stoletja v moderni ritmični preobleki country, pop, rock in drugih stilov.