Europark Maribor / Dogodki / Aktualni / Tradicionalna razstava malih živali ponovno v Europarku

Tradicionalna razstava malih živali ponovno v Europarku

od četrtka, 18. 10. 2018, do nedelje 21. 10. 2018

V Europarku bomo letos ponovno gostili razstavo malih živali. Skupaj z Društvom združenih gojiteljev malih živali Maribor, ki letos praznuje 102. leto delovanja, prirejamo že 24. regijsko razstavo malih živali in 7. specialno razstavo morskih prašičkov. Razstava, na kateri bodo obiskovalci lahko spoznali številne male živali – od morskih prašičkov in drugih kosmatih glodavcev do raznolikih ptic – bo trajala od 18. do 21. oktobra. Obiskovalci bodo lahko izvedeli številne zanimivosti o posamezni vrsti živali, življenjskem ciklu, njihovem okolju in prehranjevanju. Razstavo si lahko ogledate od četrtka do sobote med 9. in 21. uro ter v nedeljo med 9. in 15. uro v kletni etaži Europarkovega parkirišča (vhod 2).

Cena vstopnice je 3€ za odrasle, 2€ za upokojence in mladino do 18. leta ter 1€ za organizirane skupine šolskih otrok. Predšolski otroci in invalidi imajo prost vstop.

Predstavitev preskakovanja ovir bo v soboto ob 10. in 12. uri dopoldne ter ob 17 in 19. uri popoldne, v nedeljo pa ob 10. in 12. uri. Morda bo v soboto še kakšna predstava zraven.

Gre za pri nas povsem novo disciplino, v tujini pa prirejajo tovrstna tekmovanja na lokalnem, državnem in celo evropskem nivoju že kar nekaj časa.  Na nemško govornem področju rečejo tej disciplini Kaninhop, Angleži pa mu rečejo Rabbit hopping ali Bunny show jumping. Preskakovanje ovir za kunce je začelo v Skandinaviji – najprej na Švedskem leta 1980. Dvajset let kasneje se je začelo pojavljati v srednji Evropi in tudi v Ameriki. Danes delujejo v tujini specialni klubi v Veliki Britaniji, Nemčiji, Švici,… ki se ukvarjajo s to disciplino in znotraj držav celo zveze klubov. Predpisana so tekmovalna pravila in tovrstna tekmovanja spremljajo sodniki, da poteka vse po pravilih.
V Slovenji sicer že nekaj časa vemo za to disciplino, vendar še nikoli ni bila prikazana in nimamo svojih tekmovalcev. Je pa nekaj informacij, da se nekateri posamezniki s tem ukvarjajo… Da bi lahko Kaninhop (slovenskega izraza zanj še nimamo) prvič predstavili tudi pri nas, smo se povezali češkimi organizatorji iz okolice Brna. Na razstavo v Europark bodo pripeljali tekmovalce, živali in opremo.

 

Vabljeni.