Europark Maribor / Dogodki / Aktualni / FOLKART V EUROPARKU

FOLKART V EUROPARKU

Povorka vseh sodelujočih držav iz ARGENTINE, BRAZILIJE, ČILA, FILIPINOV, POLJSKE in ŠPANIJE.

FOLKART – OKNO V SVET

V organizaciji Narodnega doma Maribor se je mariborski folklorni festival Folkart zasidral med najbolj vidne folklorne festivale. Znan in cenjen po vsem svetu že desetletja združuje svetovno tradicijsko kulturo, ki naše mesto za teden dni spremeni v živahno prestolnico ljudske kulture, obarvane z barvami mnogih kontinentov.

V petek, 1. julija 2022, bo Europark ob 11.30 zavzela svetovna folklorna druščina. Prikazala nam bo  kulturni kontrast, raznolikost, odličnost. Kot plod uspešnega sodelovanja z Narodnim domom Maribor bo tako Europark zažarel v živahnih barvah, glasbi, plesu in nasmejanih obrazih.

Na že tradicionalnem sprevodu bodo sodelovali najboljši folklorni ansambli z vsega sveta.

»Gran Ballet Argentino« iz ARGENTINE, najboljša skupina povsod zaželenih profesionalcev iz dežele tanga, nogometa in govedine. Iz BRAZILIJE prihaja ansambel »Flor Ribeirinha«, ki nam bo dokazal, da Brazilija ni le karneval, Rio in nogomet. Z Velikonočnega otoka, ki spada pod ČILE, prihaja skupina »Mahia Rapa Nui«, katere člani so potomci ljudstva Rapa Nui, ene najstarejših civilizacij na planetu. Mistično kulturo, polno elegance, prepleteno z zgodbami šamanov in duhov nam bo predstavila skupina »Parangal« s FILIPINOV. Evropo bo zastopal mlad akademski ansambel »Jawor«, ki predstavlja POLJSKO, deželo Nobelovih nagrajencev, Nikolaja Kopernika in Frédérica Chopina. Uživali pa bomo tudi v aragonski folklori – kitare, lutnje, kastanjete in ŠPANIJA, od koder prihaja ansambel »Raíces de Aragón«.

Tako se Europark s ponosom pridružuje festivalu Folkart, ki bo že 34. leto zapored v naš Maribor privabil vrhunske folkloriste z vsega sveta.

Dobrodošli na prazniku svetovne tradicijske kulture v Europarku, v petek, 1. 7. 2022, ob 11.30.