Europark Maribor / Dogodki / Aktualni / Dan požarne varnosti v Europarku

Dan požarne varnosti v Europarku

Mesec oktober je mesec požarne varnosti. Gasilci v tem mesecu izvajajo različne preventivne aktivnosti namenjene ozaveščanju občanov glede požarne varnosti. Ob preventivnem ravnanju, ki je namenjeno preprečevanju požarov pa je pomembno tudi pravilno ukrepanje ob nastanku požara. S pravilnim pristopom ter predvsem učinkovitim gašenjem posameznika, v začetni faz požara, preprečimo širjenje požara in nastanek večje materialne škode. Še pomembnejši je vpliv na varnost in zdravje ljudi.

Gasilci v sodelovanju z nakupovalno destinacijo EUROPARK, v soboto, 14. 10. 2023, organiziramo:

DAN POŽARNE VARNOSTI – PREDSTAVITEV GASILCEV V EUROPARKU.

Obiskovalcem bodo gasilci predstavili osnove požarne varnosti za občane (uporaba gasilnika, nevarnosti za nastanek požara, pomen evakuacije, razne nevarnosti za nastanek požara …), predstavili bodo spretnosti, aktivnosti in organiziranost gasilcev, raznolikost intervencij na katerih ukrepajo gasilci, za najmlajše bomo pripravili gasilske aktivnosti, na ogled bo gasilska oprema in vozila.

Predstavili se bodo prostovoljni gasilci GZ Maribor, ki vključuje 22 prostovoljnih gasilskih društev petih občin (Maribor, Rače-Fram, Hoče-Slivnica, Duplek, Miklavž na Dravskem polju) ter poklicni gasilci JZ Gasilska brigada Maribor.