Europark Maribor / Dogodki / Aktualni / 36. MEDNARODNI CIOFF® FOLKLORNI FESTIVAL FOLKART

36. MEDNARODNI CIOFF® FOLKLORNI FESTIVAL FOLKART

Letos bo koncem junija potekal že 36. Folkart po vrsti, mednarodni folklorni festival, ki ga uvrščajo med najvidnejše tovrstne festivale v Evropi in folklornem svetu.

V organizaciji Narodnega doma Maribor in s pomočjo članov Akademske folklorne skupine Študent iz Maribora je to festival, ki v naše mesto s svojo raznolikostjo in barvitostjo privablja številne obiskovalce od blizu in daleč. Folkart je že leta pravo mariborsko okno v svet.

Temu prazniku svetovne kulturne nesnovne dediščine se pridružuje tudi Europark.

Sodelujoče folklorne skupine z vsega sveta se nam bodo tudi letos predstavile na veliki povorki po Europarku, in sicer ob 11.30 v petek, 28. 6. 2024.

Obeta se nam izjemen dogodek, obarvan s svetovno tradicijo, ki nam jo bodo pričarale skupine iz ponosne, plemenite Črne gore, ene najbližjih držav letošnjega nabora; občudovali bomo lahko kulturo Indije, države polne kontrastov ter s pridihom elegantne eksotike. Dih jemajoče lepote svoje dežele nam bodo predstavili plesalci in bobnarji iz Južne Koreje, iz Nove Zelandije, »dežele dolgega belega oblaka«, pa prihajajo Maori, ki nas s svojo izjemno kulturo popolnoma očarajo. Panama, ki povezuje severni in južni del ameriškega kontinenta, nam bo prinesla sonce, veselje in čudovite barve, pisan kulturni folklorni utrip pa bo zaokrožila očarljiva in avtentična Portugalska.